کد مطلب:81 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:302

احکام متفرقه طلاق
(مساله 2545) اگر با زن نامحرمی به گمان این كه عیال خود اوست , نزدیكی كند,چه زن بداند كه او شوهرش نیست , یا گمان كند شوهرش می باشد, باید عده نگهدارد.

(مساله 2546) اگر با زنی كه می داند عیالش نیست زنا كند, چنانچه زن بداند كه آن مرد شوهر او نـیـسـت , لازم نـیـست عده نگهدارد, و در صورتی كه زن گمان كندشوهرش می باشد, احتیاط مستحب نگهداشتن عده است .

(مساله 2547) اگرمرد, زنی را گول بزند كه از شوهرش طلاق بگیرد, و زن او شود,طلاق و عقد آن زن صحیح است , ولی هر دو معصیت بزرگی كرده اند.

(مـساله 2548) هرگاه زن در ضمن عقد با شوهر شرط كند كه اگر شوهر مسافرت نماید, یا مثلا شـش مـاه به او خرجی ندهد اختیار طلاق با او باشد, این شرط باطل است .

ولی چنانچه شرط كند وكـالـت فعلی خود را از طرف شوهر به این كه در ضمن عقد شرط شود, كه مثلا زن از حین عقد وكـیـل باشد كه اگر شوهر مسافرت كند یامثلا تا شش ماه خرجی ندهد, طلاق خود را بدهد, این شـرط صـحیح است , و تاشوهر او را عزل نكرده , و یا عزلش از وكالت به او نرسیده , چنانچه خود را طـلاق دهد صحیح است .

ولی چنانچه وكالت معلق بر خرجی ندادن یا مسافرت شوهرباشد صحیح نیست .

(مـسـالـه 2549) زنـی كه شوهرش گم شده , اگر بخواهد به دیگری شوهر كند باید نزدمجتهد عادل برود و به دستور او عمل نماید.

(مساله 2550) پدر و جد پدری دیوانه , كه دیوانگی او متصل به زمان صغیربودنش باشد, می توانند زن او را طـلاق بـدهـند.

و اگر متصل نباشد با حاكم شرع است .

و احتیاط لازم آن است كه حاكم شرع هم از آنان اذن بگیرد.

(مـسـاله 2551) اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را متعه كند, اگر چه مقداری از زمان تكلیف بچه جز مدت عقد باشد, مثلا برای پسر چهارده ساله اش زنی را دو ساله متعه كند, چنانچه صلاح بچه باشد, می تواند مدت آن زن را ببخشد, ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد.

(مساله 2552) اگر از روی علاماتی كه در شرع معین شده , مرد دو نفر را عادل بداند, و زن خود را پـیـش آن دو طـلاق بدهد, دیگری كه شك در عدالت آن دوداشته باشد, می تواند آن زن را بعد از تمام شدن عده اش برای خود, یا برای كس دیگر عقد كند.

ولی برای كسی كه آن دو را فاسق بداند اكـتـفا به آن طلاق اشكال دارد, و احتیاط واجب آن است كه از ازدواج با او خودداری نماید وبرای دیگری هم او را عقد نكند.

(مـسـاله 2553) اگر كسی زن خود را بدون این كه او بفهمد طلاق بدهد, چنانچه مخارج او مثل وقـتی كه زنش بوده بدهد, و مثلا بعد از یك سال بگوید: یك سال پیش تورا طلاق دادم وشرعا هم ثـابت كند, می تواند چیزهایی را كه در آن مدت برای زن تهیه نموده , و او مصرف نكرده است , از او پس بگیرد, ولی چیزهایی را كه مصرف كرده نمی تواند از او مطالبه نماید.